Ема Уилби

Попаднах на една статия на „well.blogs.nytimes.com“ отнасящасе за 11-годишната тогава Ема Уилби. Тя може да не е супер талант, но постижението й заслужава внимание. Ема се записва на състезание – бягане в продължение на 10 часа.

„Миналата година 11-годишната Ема Уилби излезе навън за да събере пари за благотворителност. Нейният план беше да се завърши еквивалент на маратон.

„Първата ми целта беше 26 мили, на маратон. След като я изпълних, исках да отида на 30 мили. После реших да отида и по-нататък.“

До края на 10-часовото събитието, мис Уилби пробяга 32 мили (51,52км.), събирайки 2181 долара от нейните 81-н спонсора. „Никога не съм правил нищо по-голямо преди,“ казва мис Уилби. „Аз не исках да се откажа.“

Мис Уилби е най-младият бегач включен в поредицата за тичане „Running Voices“. Семейството й има дълга история от участие в събитието за набиране на средства, за училище Чапин в Принстън, Ню Джърси. По-голям брат на Ема е приключвал с 30 мили (48,3км.), което доскоро беше рекорд на семейството. На 3 годинки мис Уилби вече е участвала в състезанието. „Най-вече бутана в количката“, казва тя.

По време на събитието, което тя завърши с комбинация от бягане и ходене, беше придружаване през целия ден от нейните приятели, братя и сестри и баща.

Въпреки, че Ема казва, че се надява да завърши 34 мили (54,74км.) следващата пролет, тя отбелязва, че семейния й рекорд вероятно няма да се задържи дълго, защото тя има 5-годишната сестра.

„Малката ми сестра, Кайла (на 5 г.), тя направи 11 мили (17,71км.) тази година,“ казва мис Уилби. „Мисля, че са много за нея. Мисля, че тя ще счупи рекорда ми.““

Макар да съм любопитен не можах да намеря повече за Ема освен тази снимка от „Runathon“ 2014 година.

2

снимка: facebook.com

Там пишеше, че цялото семейство участва ежегодно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *