Джъстин Уилоугби

Интервю на Джъстин Уилоугби за „huffingtonpost.com“.

Как напълняхте ?

Консумирах изобилие от всякаква храна. Обичах хотдог и супи. Аз също ядях много хляб и гевречета. Не ядях много боклуци, но ядях много. Ядях купа след купа макаронени изделия. Бях пристрастен към храната. Хареса ми начина, по който ме караше да се чувствам. Изгубих се в това. След това се превърна в навик. Копнеех за него и понякога това беше всичко, за което можех да си помисля. Управляваше всичките ми емоции.

Какъв беше повратният момент ?

През август 2003г., лежах в болницата в Питсбърг, Пенсилвания. Лекарите ми казаха, че трябва да отслабна или рискувам да умра. Бях само на 16! Чувствах се съкрушен, но реших да опитам. Не знаех дали ще живея или ще умра, просто знаех, че трябва да се съсредоточа върху деня, в който бях жив. Имах манталитета „отслабни или умри опитвайки се“.

Как отслабнахте ?

Започнах с просто ставане и сядане. Краката ми бяха възпалени от стоенето прав. Аз не можех да дочакам да седна обратно. Чувствах, че съм осъществил нещо всеки път, когато приключвах няколко минути на стоене прав. След това започва да ходя по-малко всеки ден. След около месец, аз започнах да ходят по една миля (1,61 км.). Започнах рехабилитационна програма с упражнения в местната болница. Трябваше да ходя 15 до 20 минути на бягаща пътека и да правя умерени силови тренировки. Намалих част от теглото си с тази програма и реши да се отклоня към моята собствена. Присъединих се към местната YMCA (Young Men’s Christian Association) и започна ходене в продължение на 45 до 60 минути, 5, 6 дни в седмицата. След това включих и тренировки с тежести, опитах велоергометър, „stair-climber“ и др. В крайна сметка стигнах до точката, в която тичах първите ми 5км. Аз се преобразувах от човек ядящ бял хляб, преработени меса и други с високо съдържание на мазнини и захар към повече натурални храни, като яйчен белтък, пълнозърнест хляб, пълнозърнести зърнени храни, мляко, сирене, плодове и зеленчуци. Сега съм на едногодишно приключение да не ям сладко и се чувствам страхотно! Прекарвам около час и половина във фитнеса, като правя един час кардио и 30 минути други упражнения. Има някои дни, когато аз правя час и половина само сърдечно-съдови тренировки. Сега имам мисия да помогна другите хора, които се борят с пристрастяването. Правя това чрез публично разговори и моя сайт http://justinwilloughby.com/600-pound-weight-loss/ (нещо не работи в момента).

снимка: coudynews.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *