Еди Изард

Еди Изард (1962г.) е следващият в рубриката ми. Актьорът играе в доста филми, но по-известните са две от сериите на „Бандата на Оушън“, „Моята супер бивша“, озвучава герой в „Игор“, „Коли 2“, „Хрониките на Нарния: Принц Каспиян“ и може би най-запомнящата му се роля в приключенският „Островът на съкровищата“.

снимка: jmaucoin.files.wordpress.com

Носител е на множество награди, включително и на „Еми“. На 27 юли 2009г., след тренировки от само 5 седмици и без значителен предишен опит в бягането, Изард започва тичане с продължителност седем седмици ежедневно бягане на маратон (с почивни в неделя). Целта е благотворителна, да събере пари за „Sport Relief“ (благотворителна организация). Той бяга от Лондон до Кардиф. От там до Белфаст, след това до Единбург и обратно към Лондон, носейки знамената на страните през който минава.

снимка: dailymail.co.uk

Еди пробягва 43 маратона за 51 дни, като приключва на 15 септември 2009г. Той получава специална награда от Би Би Си – Спортна личност на годината за 2009г..

 

снимка: dailymail.co.uk

снимка: dailymail.co.uk

снимка: startingstrength.com

снимка: celebitchy.com

снимка: phantomp2p.com

снимка: metro.co.uk

снимка: geekygodmother.ca

снимка: linkedin.com

снимка: hellomagazine.com

Историята не свършва тук. През 2012г. Еди приема ново предизвикателство: „Тръгнах да тичам 27 маратона за 27 дни в знак на почит към Нелсън Мандела и неговите 27 години, прекарани в затвора.“. Поради здравословни проблеми се отказва след първите 4 дни: „Приключих четири маратона, но за съжаление, трябваше да сложа край моя опит, поради непредвидени медицински усложнения, възникнали в резултат на множество фактори, включително тежкия терен, влажността и надморската височина. Но бих искал да кажа, че моят опит не е завършил и ще се върне в Южна Африка за да завърша тази история. Дължа това на Нелсън Мандела, който е вдъхновение да се бориш и да успееш, без значение какви са пречките пред нас.“

 

снимка: www.thesun.co.uk

През 2012г. му беше оказана честа да носи Олимпийския огън.

 

снимка: theguardian.com

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *