Андрю Риардън

Интервю на Андрю Риардън за „huffingtonpost.com“.

Как напълняхте ?

Когато бях в гимназията, играех футбол. Целта ми беше да бъда голям – колкото по-голям, по-добре. Когато завърших гимназия, вече нямах двуразови тренировки, но аз все още ядях като преди. В ранните ми 20 години, започнах работа като охрана. През повечето време на смяната, аз бях седнал и ядях по няколко понички и кафе със сметана. След нощна смяна буквално проспивах по-голямата част от деня. Когато се събуждах, беше време за вечеря и след това отново на работа. По време на работа, продължавах да спирам в магазините за понички, сладки напитки и закуски, за да бъда буден. През това време качих около 23кг. (50 паунда). През средата на мойте 20 години, реших да уча за EMT (Emergency medical technician). Беше стресиращ период в живота ми. Учех много, работех и имах финансови затруднения. Липсата на време и пари, доведе до нездравословна храна. Лесно качих още около 23кг. (50 паунда). След като навърших 30 години, придобит още 45кг. (100 паунда). В свободното си време, когато не бях на повикване като EMT, аз прекарвах около 42 часа от седмица във виртуалния свят на онлайн игрите. Избягвах външния свят и стигнах до 175кг. (385 паунда). Вече трудно си намирах дрехи мой размер. Тези килограми се отразиха и върху способността ми да изпълнявам някои аспекти от работата ми. Моят ръководител, който е грижовен и подкрепящ човек, изрази загриженост за теглото ми и ми предложи помощ, ако имам нужда. Бях изненадан и малко обиден от това, защото не бях готов да го чуя.

Какъв беше повратният момент ?

Моята повратна точка дойде един ден, когато трябваше да изнесем един пациент (също с наднормено тегло) от домът му. Моят партньор, двама пожарникаря и аз държахме носилката. Докато го изкарвах ме по стълбите аз вече дишах тежко, чувствах се немощен и бях близо да изтърва моя ъгъл на носилката. Когато стигнахме до линейката, аз бях в толкова лошо състояние, че не можех да помогна да вдигнем пациента вътре. От този ден нататък, аз знаех, че трябваше да направя нещо за теглото и здравето си.

Как отслабнахте ?

Една колежка имаше голям успех с програмата на Джени Крейг и в същото време готвеше неща които миришеха наистина добър в кухнята й всеки ден. Ние разговарях ме за програмата и аз реших да го пробвам. Тази програма ми помогна да добавя нужната активност в ежедневието ми, което беше толкова заседнало преди. Малките трикове наистина ми помогнаха. Като например да паркирам далеч на паркинга за да ходя повече пеш, да ползвам стълбите вместо асансьора. Преди не ядях зеленчуци и плодове, но се научих как да ги добавя в диетата си. В началото започнах да ходи по бягащата пътека с много бавно темпо в продължение на 10 минути. Постепенно започнах да повишавам скоростта и продължителността. В рамките на една година достигнах от това начално ниво до първото ми състезание на 5км. В момента тичам от три до пет пъти седмично. Сега тичам навън. Участвах състезание по колоездене 28-мили. Сега тренирам за първия ми 36 километров пробег! Не мога да повярвам, че обичам да тичам и да ходя на фитнес. Ако не тренирам няколко дни под ред, аз не се чувствам на себе си.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *