Кортни Рей

Ето я и КортнитУ. Дала е интервю за everydayhealth.com.

„Каква беше „повратната точка“, която ви накара да отслабнете?

Бях толкова развълнувана, когато гаджето ми (сега съпруг) ми предложи – той създаде един сложен план и романтично предложение, което ме изненада много. Разбира се, аз не можех да чакам да видя снимките от нощта (той беше дал на сервитьора камера за улавяне на момента). Но аз бях шокирана, когато видях себе си – тежка, червендалеста и доста закръглена. Исках да споделя новината в Facebook, но не можех да се насиля да кача снимките. Не исках приятелите ми да ме видят в този вид. Бях решена да се върна към здравословно си тегло навреме за сватбата ни и след това ще остане там завинаги.

Кога започнахте да се опитвате да отслабнете?

През октомври 2011г..

Откъде започнахте?

От контрол на порциите. Измервах всяка частица от моята храна, така аз знаех точно колко калории приемах. Започнах да ям повече зеленчуци и плодове и зарязах нездравословна храна.

Какво беше най-голямото ви предизвикателство?

Въпреки, че намалих нездравословната храна, аз не можех да се откажа напълно. Борила съм се с храната през целия си живот. Никога не е имало ден, когато не съм имала нужда от нездравословна храна и нездравословни количества храна.

Имало ли е моменти, когато сте искали да се откажете? Как останахте мотивирана?

За първите четири месеца аз загубих 30 паунда, но започнах да си мисля: „О, ухапване от тортата няма да боли“. Бях загубила 30 паунда, но старите ми навици се промъкваха обратно в моята диета. Започнах да добавям упражнения, за да се балансира допълнително храната, но това не беше достатъчно. Аз трябваше да се хранят здравословно в допълнение към упражненията. Изхвърлих всякаква нездравословна храна от нашия апартамент. Намерих заместител на сладки лакомства (най-големият ми проблем). Плодовете.

Какво е вашето рутинно упражнение?

В момента тренирам за третия ми маратон, така че с моя партньор тичаме по 15-30 мили на седмица. Също йога веднъж или два пъти на седмица.

Каква е ежедневната ви диета?

Харесва ми нещо леко сутринта, нещо като кафе с плодове или пълнозърнести кравайчета.

Имате ли конкретни предложения за избягване на изкушенията?

Не се приближавайте до тях! Опитвам се да не ги държа в къщи. Ако не са там не мога ги ям. Но когато не мога да ги избегна (като торта при рожден ден) аз правя сделка със себе си. Мога да изям три хапки и това е.

Какъв е твоят живот след тази загуба на тегло?

Бягането е много по-лесно. Преди тичах 11 минути/миля. Сега 08:45 минути/миля. Плюс това, пазаруването е забавно отново. И всеки ден, просто се чувствам по-комфортно със себе си и съм толкова щастлива.

Имате ли някакви съвети към другите хора, които искат да отслабнат?

Не чакайте да започнете. Престанете с оправданията: ще започне след празниците или след нова година или от другата седмицата. Започнете сега, защото това ще направи разликата.

Ако искате да следите моите непрекъснати усилия, за да съм здрава и във форма, посетете моя сайт Happy Over Hungry (https://happyoverhungry.wordpress.com/) “

2

снимка: happyoverhungry.wordpress.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *