Габриел Хол

Попаднах на материал от 2015 г. в „gazettelive.co.uk“ озаглавен „8-годишното момиче пробяга 5 км. за „световния рекорд“, но казва, че може да тича по-бързо“. Тогава Габриел Хол тича 5 км. за 20 минути и 30 секунди.

снимка: youtube.com

В интерес на истината това не е световен рекорд за 8-годишна, но постижението й е впечатляващо.

Ето още малко от материала за нея.

Ученичката в училище Инглеби Мил тренира три пъти седмично с клуб „Суифт Тийс“ с местните атлети Мати Хинес и Крис Томлинсън и неофициален треньор Фил Тейс, който е треньор в клуба по бягане „Stockton Striders“. Поради възрастта си Габриел все още не е официален член на клуб по бягане, но обича да тренира с дядо си Джон Хол (56 г.), без значение в дъжд или жега.

снимка: gazettelive.co.uk

Двамата могат редовно да бъдат видяни да тича заедно близо до дома на Джон в Мартон, а той вярва, че неговата внучка е благословена със „специален талант“.

Той каза: „Тя е само една нормална осемгодишна, но когато тича става почти като възрастен – желание, фокус и отдаденост. Тя обича да бяга. Понякога, когато е студено я питаме дали иска да тренира, а тя ни гледа, сякаш сме глупави.

Независимо от това, тя иска да е там“.

Джон, който е собственик на компания за търговия на месо в Мидълзбро, започва да бяга, за да осигури на Габриел партньор в тренировките.

„Никога не съм се радвал да бягам, но се хвърлих в това, защото Габриел имаше нужда от някого, който да тича с нея. Тя беше по-бърза от мен, но аз разбих личния й рекорд и тя се ядоса, наистина стана състезателна, усъвършенства се и сега отново е щастлива.“

снимка: gazettelive.co.uk

Извън бягането, Габриел, която има по-голяма сестра, Грейс (11-годишна) и по-малки братя Оливър (на 6) и Макс (на 1) е просто нормално момиче, което обича да свири на пиано, шоколад и домашният хамстер Тофи, който беше купен, като награда след разбиването на рекорда.

Семейството сега е насочено към други паркови състезания, за да може Габриел да счупи рекордите във възрастовата си група на различни места.

Габриел казва: „Просто искам да продължа да бягам. Моята мечта е да бъда олимпийски бегач.“

снимка: gazettelive.co.uk

И така, заинтересувах се какво се случва през 2017-та с тази малка фурия 🙂 . За сега личните и рекорди са:

5 км. – 20:00

1500 метра – 5:29.45

800 метра – 2:42.22.

снимка: thepowerof10.info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *