Мишел Селърс

снимка: linkedin.com

Мишел Селърс е била победителка в маратон на 11-годишна възраст.

Какво прочетох за нея в „articles.latimes.com“ ?

„Мишел Селърс, на 12 години, ученичка в Близкото училище в Айова Парк, Тексас, изглежда е схванала същността на спорта.“Харесва ми да побеждавам хората“ – каза тя. Това след като завърши на второ място в последния маратон „Forth Worth Cowtown“. Нейното време за 26,2 мили беше 2 часа 59 минути 21 секунди, втора само след победителката, 35-годишна жена. Продавачите казаха, че тренира за Олимпиадата през 1992 г., когато тя ще бъде на 20 ….“

Това не се случва. Малко след това състезание Мишел се отказва. През 2017 г., тя разказва за себе си в „linkedin.com“:

„Правилото на Мишел от 5“

Може би просто съм състезателно настроена и при мен това става естествено.

В ранните ми дни бях състезател и тичах маратони. В тази млада възраст никога не осъзнавах колко много този опит ще оформи кариерата ми, целите ми, решимостта и мотивацията ми. Започнах да се състезавам на 8-годишна възраст и се пенсионирах на 12. Да, оттеглих се от маратоните в зрялата, 12-годишна възраст. Все още държа рекорда от 1984 г. за най-младия победител в Маратон Абилен, Тексас (3:12:04). Аз все още поглеждам от време на време, за да видя дали все още е там … и е там. Това, което ме притеснява, е, че това не беше най-доброто ми време! Направих маратон под 3 часа в „Cowtown“, но аз не бях победителка в този ден. Гадост.

Тичах хиляди мили годишно в началото на средата на 80-те. Аз бях малка аномалия на млада жена в Тексас. Младите момичета с нашите крехки тела не би трябвало да можем да се състезаваме на това ниво тогава (сарказъм). Родителите ми чуха от лекар по спортна медицина, че такова въздействие върху тялото ми ще затрудни растежа ми. Такива глупости, но разбира се при такива данни, трябваше ли да продължа ? Тъй като в момента съм висока 175 см., бих искала да видя колко висока бих могла да стана, ако тялото ми и крехките ми кости не бяха подложени на такова въздействие (повече сарказъм).

Този опит оформи ли ме ? Разбира се, че да! Отвсякъде. Още 5 секунди, още 5 мили прибавени към моята седмична тренировка, още 5 секунди от моето темпо, изкачих още 5 места в следващото си състезание, изпреварих още 5 човека преди финалната линия и т.н. Спомням си, че преброявах стъпките ми между пукнатините по тротоара около къщата ми. 4 стъпки бяха твърде малко, 5 стъпки бяха правилните. 1, 2, 3, 4, 5 … .1, 2, 3, 4, 5 … . миля след миля.

Как се превърна това в мотивация за моята кариера в продажбите? Какво ще кажете за още 5 минути на всеки източник на сезиране, още 5 обаждания за продажби тази седмица, още 5 нови човека, които ще срещна в мрежата, още 5 нови реферали този месец, да започна деня ми 5 минути по-рано …

Така създадох моето „правило от 5.“

Как можете да използвате това „правило от 5“, за да ви помогне в продажбите и последващия растеж на вашия бизнес? Какъв възможен потенциал биха могли да доведат още пет продажби тази седмица? Какво биха могли да направят още 5 клиенти за вашите месечни часове ? За месечните ви приходи? Как можете да се срещнете с 5 нови човека при следващото ви влизане в мрежата, за да разширите продажбите си ?

Моето „правило от 5“ винаги е работило добре за мен и може би и вие ще можете да го адаптирате, за да ви помогне.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *