Андреа и Алисън Хофман

Андреа и Алисън са близначки с муковисцидоза и са пациенти на Националната детска болница.

2

снимка: cflf.org

За да докажат колко важни са упражненията, за тези които живеят с муковисцидоза, тази година те тичаха полумаратон. Момичетата понасят дневно повече от 30 хапчета, хранителни добавки, инхалаторни медикаменти, както и 80 минути всеки ден на „Vest“.

3

снимка: steomedical.com

Интервю с тях по време на подготовката им за полумаратона на сайта „cflf.org“.

На първо място, разкажете ни малко повече за себе си …

Андреа: Аз съм на 14 години и живея в Марион, щата Охайо. Обичам да играя софтбол и се интересувам много от история.

Алисън: Моето име е Алисън и аз съм на 14 ½ години, живея в Марион, щата Охайо. Обичам да играя софтбол и да излизам с приятели.

Какво предизвика вашия интерес към бягането на полумаратон ?

Андреа: Винаги съм искал да направя нещо лудо като това! Леля ми изтича така полумаратон и маратон, и ми звучеше като страхотна идея.

Алисън: Сестра ми! Тя каза, че иска да пробяга полумаратон. Мислех, че се шегува в началото, но не беше така, и сега целта й стана моя цел, и нашата цел е на път да се сбъдне.

Какво е най-дългото разстояние, което сте тичали до момента ?

Андреа: Ние тренираме / тичаме три пъти седмично. Точно сега ние тичаме 4, 5, и 6 мили (6,44, 8,05 и 9,66 км.). Ние имаме цел да достигнем нашата цел.

Алисън: Ние тичаме три до четири пъти седмично във всички видове време: горещо и влажно, дъжд и др.. Достигнахме до 6 мили, без да спираме. Нашият треньор ни помага да държим темпо, така че да можем да завършим полумаратона.

Как вашите връстници ви подкрепят във вашите тренировки ?

Андреа: Нашите приятели ни подкрепят през процеса на обучение, като не ни дават да се откажем. Когато нещата загрубеят е толкова изкушаващо да се откажеш. Но те са точно там и ни аплодират.

Алисън: В началото си мислех, че можем да го направим сами, но бързо осъзнах важността на нашите приятели, който тичат с нас. Те ни натискат и ни помогнаха да се справяме по-добре и да постигнем целите си.

4

снимка: cflf.org

Каква е вашата тренировъчна програма ?

Андреа: (виж по-горе)

Алисън: Ние тичаме общо 15-20 мили (24-32 км.) в седмицата.

Какво ви мотивира да постигнете целта си, да тичате на полумаратон ?

Андреа: Аз наистина искам да мога да кажа, че съм изпълнила моята цел, да пробягам полумаратона. Също мисля, че е страхотно да бъда пример за другите.

Алисън: Основната ми мотивация е моето здравословно състояние – мога да видя и усетя разликата! Моята белодробната функция е перфектна и чувствам, че дробовете ми стават по-чисти. И разбира се – моите приятели и семейство.

Какви са плановете ви за бъдещето, и виждате ли се да бъдете винаги толкова активни, колкото сте сега ?

Андреа: Смятам да завършва гимназия с висок успех, след това колеж и изучаване на историята, и в крайна сметка получаване на диплома по право. Не знам дали ще продължа да тичам маратони, но определено упражненията ще продължат да са приоритет номер 1 в живота ми.

Алисън: Моите планове са да завършат средно образование и да отида в колеж. Планирам да бъде много активна през целия си живот. Чувствам, че упражненията са от ключово значение за дълъг и здравословен живот, без значение дали имате или не кистозна фиброза.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *