Маратон Пловдив (24.04.2016)

Да ви разкажа малко какво става в Пловдив. Първо в събота имаше детско състезание, като там участваха деца в най-различни възрастови групи. Участие записа и щерката на Вихрен, Ема (в тъмно син екип с малко жълто, по в дясно).

2

снимка: mediacafe.bg

Надпреварата изцеди силите на участниците до краен предел.

3

снимка: mediacafe.bg

Аз и бандата в състав Даниела, Стефко и Камбата пристигнахме към обед в Пловдив. Настанихме се във високо бюджетната ни квартира (15 лева на човек) и си взехме номерата. После се отдадохме на разходка, дори повече от колкото трябваше преди маратон. Лично за мен това беше първо идване в Пловдив и мога да кажа, че градът много ми хареса.

На сутринта в неделя валеше дъжд и малко се бяхме притеснили, с какви дрехи да се облечем. За щастие към 8 и нещо дъждът почти спря и се отправихме към старта. Там си направихме по някоя снимка с останалите от Русе. След това видях и Таня Димитрова, която до преди няколко години живееше на около 300 метра от мен в кв.Родина. Тя май се чудеше кой съм, но както й да е.

4

В крайна сметка Таня грабна второто място при дамите с 3:22:46.

4-1

снимка: KrisoK Photography

Но да се върнем към началото.

5

Стартираха около 500 човека, 135 на маратон, а останалите на полу.

6

снимка: KrisoK Photography

Аз, Камбата и Стефко застанахме най-отзад, което се оказа грешка. Първият километър беше доста трудно да си пробием път сред масата от по-бавни бегачи. Времето вече беше станало перфектно за бягане и оставаше само да се наслаждаваме на състезанието.

снимка: KrisoK Photography

След Таня, най-бърз от русенците беше Вихрен. Към 10-ти километър го засякохме да тича усмихнат с победителката при жените, Добринка Шаламанова. Ето и една от най-добрите снимки от маратона (по мое мнение де).

7

снимка: KrisoK Photography

Вихрен финишира 17-ти при мъжете за 3:31:28. Шесто място във възрастовата група над 41 години.

След него завърши адаша Петър Андреев. 22-ри при мъжете за 3:38:37 и 7-ми във възрастовата група над 41 години.

8

снимка: Last Man Standing

Това класиране предполагам въобще не радва Пешо. Не съм разговарял с него, но предполагам че нещо се е контузил, след като първите му 15км. са за 1:02:04, а на 35-ти километър е за 3:01:03.

Следва Камбата. Вижте го само. Какво излъчване. Така се бяга маратон 🙂 .

9

снимка: Калоян Никонов

Много добро и равномерно бягане (3:41:33), което му отреди 31-во място и 8-мо във възрастовата група над 41 години.

След Камбата завърших аз. КО да кажа. Нещо много си повярвах и увеличих темпото много рано. Може да се каже, че към 35-ти километър (3:05:16) ударих здраво стената. След това повече ходих, отколкото бягах. Изпревариха ме доста хора, а аз просто гледах да се дотътря до финала. Е направих го за официално време 4:02:40 (63 място). Следващата снимка е от часовника ми, който забравих да спра след като финиширах.

9-1

Между другото към края на трасето заваля дъжд, на който отначало се зарадвах, но след няколко минути премина в порой и вече не ми беше толкова весело.

Стефко завърши 92-ти с 4:31:22, което според мен е не е лошо представяне. Все пак преди месец в следствие от футболна травма, в продължение на две седмици не можеше да ходи нормално.

10

снимка: Калоян Никонов

Ако се чудите за представянето на Даниела. Тя има трайна контузия и сега го играе мениджър и официален фотограф на отбора. Ето вижте, каква снимка.

11

Личи си огромният талант, нали 🙂 ?

След състезанието хапнахме по една пица и изненадващо се натъкнахме на Йордан Йовчев, който също беше в пицарията. Казвам изненадващо, защото самата пицария беше квартална и доста народна. Таман като за нас.

На връщане пък спряхме и запалихме огън на една чешма с минерална вода.

12 13

Абе луда работа 🙂 .

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *