Руфин Роудс

Руфин Роудс разказва за себе си пред „runnersworld.com“.

Какво ви накара да започнете да тренирате ?

През януари 2008г., на 49 години, бях 113кг. (250 паунда) и вече на лечение за високо кръвно налягане. Диабетът вече беше в моето семейство. Бях гледал как баща ми си инжектира инсулин три пъти на ден и как се бори с хипертония и много други заболявания, свързани със затлъстяването, най-накрая да се предаде на застойна сърдечна недостатъчност. Знаех, че диабетът чука на вратата ми. Имам жена и две деца, и знаех, че ако не започна да правя нещо, щях да съм следващия.

Как започнахте ?

Започнах, като спрях да ям бърза храна и започнах да броя калориите който поглъщах. Една година по-късно се присъединих към фитнес залата и започва да тренирам на велоергомеръра, да вдигам тежести, и в крайна сметка да тичам.

Какво беше най-голямото препятствие за теб и как го преодоля ?

Времето. Аз съм бизнесмен и нямам много време. Започнах да ставам в 4 часа сутринта, за да тренирам. Другото предизвикателство е сутрин, когато аз просто искам да остана в леглото. Да принудя себе си да стана и за да се чувствам по-добре след това.

Коя е най-голямата награда от тичането ?

Сега тичам до 40км. (25 мили) на седмица и вдигам тежести два пъти седмично. Тежа 80кг. (176 паунда). Бягането ме направи много по-дисциплиниран и уверен професионалист. Имам повече енергия, за да прекарвам времето си с децата си. Обичам състезанията. Аз не съм най-бързият човек там, но винаги чувствам огромно удовлетворение след това. Аз също се наслаждавам на лично време. Тичането за мен е като евтина терапевтична сесия. Като архитект и партньор в собствената си компания често съм стресиран. Много пъти съм решавал проблеми в работата или дизайнерски решения, докато тичам. Това е самотата, която ми позволява да мисля малко по-ясно и е антистрес за мен.

Какви промени направихте в храненето ?

Преди това ядях храна от заведения за бързо хранене и ходих по ресторанти. Сега си нося обяд приготвен вкъщи и отказвам срещи на обяд. Жена ми и аз рядко излизаме да ядем навън. Ние избираме да си останем вкъщи и си готвим здравословна храна. Следя моите калории ежедневно и правя всичко по силите си да се храня здравословно. Аз съм фанатик да претеглям моята храна. Имам си кухненска везна у дома и в офиса.

Какъв съвет бихте дали на един начинаещ или на някой в самото начало ?

Инвестирайте в добри маратонки. Когато за първи път опитах да бягам, бях с някакви евтини маратонки и постоянно имах болка в коляното. Бях на път да се откажа, когато един приятел ми препоръча да ми изберат добри маратонки. Това бяха най-добре изхарчените 140 долара и направиха всичко различно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *