Джени Хоуел

Историята на Джени Хоуел за „runnersworld.com“.

Какво ви накара да започнете да тренирате ?

Цял живот съм се борила с теглото ми, което доведе до високо кръвно налягане, преддиабет и депресия. Докато имах страхотна работа, любящ съпруг, приятели и семейство, в същото време аз бях болна, а качеството ми на живот беше ниско и ставаше все по-ниско. Това, което наистина задейства всичко беше, когато аз и съпругът ми си взехме куче. Покрай разходки с него си припомних, че животът може да бъде толкова хубав.

Опишете редовната си тренировка.

Аз тичам четири дни в седмицата. Дълго бягане през уикенда. Понякога разнообразявам с велоергометър, йога, тренировка с тежести. Обикновено тичам някъде между 5 до 8 км. (3 до 5 мили), а през уикенда някъде между 11 и 18 км. (7 и 11 мили).

Какво беше най-голямото препятствие за теб и как го преодоля ?

Да открия, че това върши работа. Когато за първи път започнах да тичам беше на бягаща пътека в салона. После открих, че има красиво трасе в непосредствена близост до офиса ми и започнах да използвам моите обедни почивки, за да потичам миля или две. Съпругът ми също бягаше, но той го правеше призори в нашия квартал. Взех пример от него и започнах да правя същото. Така се пристрастих към сутринното бягане.

Коя е най-голямата награда от тичането ?

От къде да започна? Бягането стана мой Спасител. Това е моето време да се освободя от всичките си притеснения. Никога не съм се чувствала така добре. Вече не съм в преддиабетно състояние и с високо кръвно налягане. Без лекарства отслабнах с 54кг. (119 паунда). На върха на всичко това е фактът, че със съпругът ми направим това заедно. Тичането буквално ми спаси живота.

Какви промени направихте в храненето ?

Ям повече пълнозърнести храни. Много зеленчуци, плодове, постно протеини и тон вода.

Какъв съвет бихте дали на един начинаещ или на някой в самото начало ?

Аз си мислех, че една 30-минутна разходка или нещо като качване по стъпалата вместо асансьора няма да направят разлика в цялостното ми здраве. Но го правиха…..

Каква е вашата дългосрочна цел ?

Съпругът ми и аз тичахме първия си полумаратон през октомври, а сега сме се регистрирали за още две. Един през декември и една през март. Ние планираме да започне подготовка за първия ни маратон през юли 2014г. и да тичаме на California International Marathon заедно през декември 2014!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *