Джон Бренън

Интервю на Джон Бренън за „runnersworld.com“.

Какво ви накара да започнете да тренирате ?

Един ден видях една снимка на себе си с един от моите приятели бегачи и не можех да повярвам колко бях напълнял в сравнение с него! Прибрах се вкъщи, стъпил върху кантара и видях 97кг. (213.6 паунда). Бях на лекарства за сърцето, имах аритмия и страдах от депресия и хипертония. Тогава реших, че трябва да направя промяна, ако искам да видя как момичета ми завършват гимназията, да не говорим за колежа!

Как започнахте ?

Аз съм много зает човек. Пет сутринта беше единственото време, което имах, преди децата да се събудят и да тръгна за работа. Помислих си: „Ако мога да започна, може би ще мога да превърне това в навик.“ С любящата подкрепа на съпругата ми, аз бях твърдо решен да опитам. Моята първа стъпка беше в 5 часа сутринта на 31 май 2012г., ходех в продължение на 20 минути и изминах 1км. (0,66 мили). Чувствах се ужасно и останах без дъх, но бях доказал, че може да се получи! На следващата сутрин аз започнах програма за 5км… в проливния дъжд. Изминах 3,4кг. (2,11 мили) за 30 минути. Поглеждайки назад в моя дневник, бях описах това преживяване като: „доста добре, за разлика от правия ми път, когато се чувствах, като че ли мускулите ми са отстранени и се заменени от гореща лава.“ Но аз бях по пътя на моето приключение.

Опишете редовната си тренировка.

В началото следвах програмата за 5км. В дъжд или слънце, студ или жега, аз го правех. След като вече бях по-активен, аз исках повече, така че добавих и тренировки с тежести два дни седмично. Бяха наистина малки тежести, но аз тренирах. Сега, тичам три или четири дни в седмицата в продължение на 30 до 45 минути и тренирам с тежести два или три дни в седмицата. Също понякога включвам и велоергометър в тренировките ми. Събота или неделя е дългото ми тичане (някъде между 13 и 24 км. (8 и 15 мили)). Поне един ден в седмицата ми е за почивка.

Какво беше най-голямото препятствие за теб и как го преодоля ?

Намирането на време. Знам, че е лесно да се каже: „Аз съм твърде зает“, но е наистина трудно да се каже: „Аз трябва да направя това.“ Не бих могъл да направи това, без подкрепата на невероятната ми съпруга и семейството, насърчаването от много приятели, треньор, в който сега виждам един скъп приятел. Аз просто направих тренировките приоритет за мен. Дори когато не можех да изляза в 5 часа сутринта, аз тренирах по обяд или след като децата са отишли ​​да спят.

Коя е най-голямата награда от тичането ?

Енергията, която сега имам. Лудост е как седенето на дивана всъщност изцедяваше живота от мен. Сега имам енергия за губене! Аз вече нямам сърдечна аритмията. Не съм в депресия и не се тревожа. Животът е наистина страхотен!

Колко отслабнахте ?

От 97кг. (213,6 паунда) станах 74 кг. (164 паунда). Всичко, което исках да направя беше да достигна теглото ми от гимназията 77 кг. (170 паунда), но мислех, че е лудост, така че аз си постави за цел 84кг. (185 паунда). Бях изумен колко лесно отслабнах, така че коригирах моята цел на 79 кг. (175 паунда), след това на 77 кг. (170 паунда), след това на 75 кг. (165 паунда). На 31 март 2013г., тежа 74 кг. (164 паунда)!

Каква е тайната на вашия успех за загуба на тегло ?

Не е тайна. Приема на калории не трябва да надвишава нужните ви. Аз следях това с помощта приложение на моя iPhone. Задавах си прием на калории с цел да отслабвам с 1 до 1,5 паунда на седмица и работих усилено, за да остана в рамките на моите калорийни граници. Научих се да обичам здравословните храни ! Салата беше четири-буквена дума в предишния ми живот. Сега е мой приятел. Просто обърнах внимание на това кога и колко ям. Все още ям бекон и чийзбургери, просто не три пъти в седмицата. Все още пия бира, но при специални поводи. И все още ям пица всеки петък вечер както преди, но обърнах внимание на по-ниско калорични марки и на бройката на парчетата.

Какъв съвет бихте дали на един начинаещ или на някой в самото начало ?

Купете си хубави маратонки от магазин, където хората знаят какво правят. Аз доста страдах и имах болки по време на първите ми няколко седмици бягане. Почти се бях отказал. Моят приятел и треньор ми предложи да ми направят анализ на походката ми и след това да си избера някои добри обувки. Веднъж избрал правилните маратонки, никога не почувствах отново тази болка!

Какъв е вашия любим мотивационен цитат ?

„Ако ти си там на път, дишайки малко по-трудно, отколкото би било в бара с купа сладолед пред теб, значи вие сте в момент на лично съвършенство, независимо от това, което си направил или не си направил предния ден.“- Marc Parent, Runners World

Каква е вашата дългосрочна цел ?

Тренирам за пълен маратон през 2014г.. Също така планират да започна да тренирам плуване и колоездене, за да мога да участвам на Half Ironman. И може би ако продължавам да тренирам добре може да се опита да завърша пълния Ironman през 2016г. Бих искал да бъде в състояние да го направя когато Chattanooga е домакин. Както се казва, „Няма място като у дома!“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *