Андрю Аубин

снимка: bigandysrunning.wordpress.com

Интервю на Андрю Аубин за „runnersworld.com“.

Каква е редовната ви тренировка ?

Аз тичам три пъти седмично, около по 5км. (3 мили) всеки път. Опитвам се да правя по-дълъг пробег през уикенда, до около 10км. (6 мили). Другите дни, правя неща като ходене или каране на велоергометър. Започнах да правя и силови упражнения всяка вечер.

Какво те накара да започнеш ?

Винаги съм бил голям. Викаха ми „Big Andy.“ Това не ме притесняваше. Но след като се роди дъщеря ми Теса това се промени. Един ден, по пътя за офиса, аз се задъхах качвайки се по стълбите. Това беше повратната точка. Бях изпробвал различни диети, но винаги това работеше за малко. Губех интерес и в крайна сметка се озовавах там от където бях започнал. Опитах се да започна 5 километрова програма за тичане (От дивана до 5км.), но бях в такова лошо физическо състояние, че никога не можех да се справя с тренировките през първата седмица. Разочаровах се и се отказвах. Намерих една програма, която ме изгради от ниво нула до 1,61км. (1 миля) за четири седмици тренировки, три пъти седмично. Този програма ме отпусна в тичането на една миля и ме накара да съм активен, показа ми, че мога да го направя. Най-накрая преживя някакъв успех, който ми даде увереност да опитам тренировките на 5 км.. В началото тичах на бягащата пътека във фитнес залата, защото за мен беше по-лесно така да контролирам скоростта. Аз наистина се притеснявах да ходя в салона. На първата ми тренировка, аз паднах на пътечката за бягане. Някой от залата дойде да ми помогне. Той ме вдигна, попита дали съм добре, и ми каза: „Знаеш ли, трябва да се изправиш и да довършиш това“. И аз се изправих и направих това. От този момент аз бях в състояние да кажа: „Аз съм по-голям от 99 на 100 от хората тук, но това няма значение. Аз просто ще си свърша работата.“

Каква беше най-голямата пречка в тренировките ?

Липсата на информация. Бях толкова извън форма, че просто не знаех откъде да започна.

Каква е най-възнаграждаващата част от живота на бегача ?

Най-възнаграждаване на част от тичането е, че правя неща, които мислех за невъзможни. Завърших състезанието 16км. (10 мили) Broad Street Run и два полумаратона. Когато за първи път започнах бих се изсмял, ако някой ми беше казал, че ще тичам 16км. на състезание. Сега не мога да сравня бягането с друго толкова приятно нещо. Безплатно и лесно. Сега знам, че ако се захвана с нещо, мога да го направя. Това се пренася в работа ми, във взаимоотношенията и във всичко останало в реалния живот.

Колко отслабнахте ?

Започнах при тегло от 149кг. (328.8 паунда), а моята цел бяха 102кг. (225 паунда), колкото тежах в гимназията. Постигнах целта в рамките на шест месеца след това загубих още 9кг. (20 паунда). Последните шест месеца съм 88кг. (195 паунда).

Тайната на моя успех при загубата на тегло.

Тренировки и в същото време намаляване на калориите. Коригирах това, което ядях. Започнах да се храня с тонове плодове и зеленчуци, постно месо и пуйка.

Съвети за други начинаещи.

Толкова е лесно да се претоварите. Разберете, че ще отнеме известно време да влезете във форма. Не се фокусирайте върху крайната цел – 5км. (3,1 мили). Просто се съсредоточете върху тичането в продължение на 60 секунди, доверете се на плана и вярвайте в себе си и наистина ще се изненадате от това, което можете да направите. Бягането постоянно ще намира начин да ви изненада. Повечето пъти, когато завършвах тренировка бях абсолютно шокиран от това, което бях направил. Още докато тренирах си мислех: Няма начин да мога да направя това. Просто изглеждаше невъзможно.

Повече за невероятния прогрес на Andrew Aubin в блокът му Big Andy’s Running.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *