Джейми Хънсингер

Интервю на Джейми Хънсингер за „huffingtonpost.com“.

Как напълняхте ? Докато растях винаги съм била по-тежко дете, но не беше голям проблем, до края на гимназията и ранните години в колежа. Минах през лоша раздяла и се обърнах се към храната като средство за комфорт. Тогава започна истинското покачване на теглото ми. Храната беше моята утеха. Ядях храни като пица, хляб, пържени храни, бонбони, шоколад. Имах работа, където работех от 15:30 до 23:30, а след това с моите колеги отивахме в местната пицария. Надебелях до 136кг. (300 паунда). Пробвах няколко програми за отслабване, но никоя не се указа успешна. Теглото ми винаги се връщаше.

Какъв беше повратният момент ?

Бях помолена да бъда шаферка на сватба. За мен беше чест да бъда в тази роля в този специален ден. Спомням си, гледайки се в огледалото и си мислех колко отвратително изглеждам, а трябваше да отида.

Как отслабнахте ?

Аз се запознах с Weight Watchers (програма за отслабване) от един от членовете на семейството ми. Тази програма изглежда толкова различена от другите, които аз се бях опитала. Чрез нея загубих около 36кг. (80 паунда), но това не беше моята цел. Моята цел беше да загубя 68кг. (150 паунда). Открих един нов свят на храни и един изцяло нов начин на живот. Когато започнах да тичам въобще не ми харесваше. Винаги съм била дете, което по-скоро ще се върне у дома след училище и ще гледа телевизия, отколкото да бъде активно. Но аз бях мотивирана от един мой приятел да започна да тичам. Тичах бавно, борех се с болките и в крайна сметка еволюирах и започнах да обичам бягането. Сега, то е моят фаворит за облекчаване на стреса. През май 2013г., стъпих на кантарът и той показа, че съм загубила тези 150 паунда. Думите не могат да опишат чувството от това постижение. Когато започнах бях размер 24, а сега съм размер 6. Пазаруването е забавно сега – дори прекалено забавно! Тичането беше ключът към загубите тези последните упорити килограма, а аз започнах да тренирам за състезание 5км. Завърших първото на 5 октомври 2013г. за 28 минута! Смятам да завършите повече 5 километрови състезания в следващите няколко месеца с цел да се подобря времето си, и да се регистрирам за първото ми 10 километрово състезание. Също така вече съм вегетарианец. Съпругът ми също е мотивиран от моето приключение и в момента е надолу с 43кг. (95 паунда) и има цел да губят още 9кг. (20 паунда). Толкова съм горда от нас, не само заради загубата на тегло, а заради прекрасните примери, които сме за дъщеря ни. Сега тя избира плодове и зеленчуци пред боклуците повече, отколкото преди. Това е едно прекрасно чувство!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *