Би Джей Китън

Би Джей Китън разказва за себе си в „runnersworld.com“.

Какво ви накара да започнете да тренирате?

През лятото на 2010г. жена ми и аз отидохме на “Wizarding World of Harry Potter”. Служителят на влакчето в увеселителния парк едва щракна колана за безопасност през моя стомах и плюс това бях в екстра размер седалка. В този момент в увеселителния парк, разбрах, че животът ми трябваше да се промени. Бях на 27 години и младоженец. Целия ми живот беше пред мен. Имах нужда да бъде в състояние да му се наслаждавам.

Как започнахте ?

С ходене. Свалих приложението „От дивана до 5км.“ и започнах. Трябваше да тичам в продължение на 60 секунди, а аз просто не можех да го направя. Така че аз ходех, докато дробовете ми бяха в състояние да се справят с напрежението, а след това започна програмата за 5 км.. Също ми помогна, че жена ми беше бегач в колежа, и когато тя започна да се упражнява по-редовно отново, видях това, което тя може да направи и нещо в главата ми каза: „Ако тя може да направи това и аз ще мога.“

Каква е вашата редовна рутинна тренировка?

Тренирам по план за полумаратон. Опитвам да тичам по около 24км. (15 мили) в три до четири дни в седмицата. В почивните дни правя гимнастика, тренирам с тежести или йога.

Какво беше най-голямото препятствие за теб и как успя да го преодолееш ?

Преди около седем години бях диагностициран с астма, което в съчетание с присъщия ми мързел беше почти смъртна присъда за мен. След като прочетох за бегачи преодолели астмата, аз говорих с моя лекар. Започнах да тичам в умерено време (климат) и спрях да използвам инхалатора. Когато е много горещо, студено или влажно, аз все още го държи под ръка. Надявам се да мога да засиля достатъчно работата на дробовете ми от бягането на полумаратон, за да не го използвам вече.

Колко отслабнахте ?

Не мога да скрия колко съм щастлив, тежах 141кг. (310 паунда), а точно сега, аз съм 75кг. (164 паунда). Свалих 66кг. (146 паунда), а това е повече, отколкото аз някога съм си представял.

Каква е тайната на вашия успех за загуба на тегло ?

Държах нещата реалистично и бях щастлив за всеки един свален килограм. Гледах на всеки свален килограм като на още няколко месеца живот, като още няколко месеца със съпругата ми и семейството ми. Никога не съм мислил, че е възможно за тялото ми, за да бъде в този размер или в тази форма. Сега аз имам силата да натисна себе си и нищо не изглежда недостижимо, както преди.

Какви промени направи в храненето ?

Смених всичко. Аз не бях на диета. Първоначално ядях храни с нисък гликемичен индекс. Никога не съм се чуствал лишен или гладен, така че беше фантастично. Отказах захарта доста рано, но сега аз се възнаграждавам от време на време със сладкиши. Ако искам бисквитка, ще изям една бисквитка. Не четири или пет. Когато започнах да бягам все повече и повече, аз осъзнах, че имам нужда повече въглехидрати, така че с жена ми започнахме да се храним с по-естествени и органични храни и по-малко преработени продукти, ние започнахме да готвим все повече и повече у дома. Моята диета е по-скоро умереност и здравословен избор.

Какъв съвет бихте дали на един начинаещ ?

Да види доброто. Наистина. Обещавам ви. Болката спира. Изтощението си отива. Умората, спазмите и пришките, всичко това е временно. Знам, че не изглежда по този начин, и знам, че съм се чувствал като теб, искал съм да умра след 30 секунди тичане, но в крайна сметка това се превръща в едно от най-добрите неща в света. Но вие трябва да се придържате към него. О, и да, тези първи 3,2км. (2 мили) ? Те винаги са гадни. Винаги. За всеки.

снимка: mobile.twitter.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *